Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek
     Náš jezdecký klub Valašsko v současné době čítá přes 30 členů, což jsou hlavně děti od 7 do 18 let, 25 z nich jsou držiteli jezdecké licence České jezdecké federace a z toho se minimálně10 členů aktivně účastní jezdeckých závodů. Naši jezdci - respektive jezdkyně- startují v parkurových soutěžích. Děti do 16 let mohou tyto parkury jezdit na ponících. Ponysport je v České republice velmi oblíben, pro nejmenší je to ideální začátek jejich závodní kariéry a většina našich dětí rovněž své první lekce i soutěže absolvuje na pony.
     V oficiálních výsledcích jsme jen za loňský rok napočítali přes 140 startů našich jezdkyň.V roce 2010 se naše jezdkyně účastnily oblastních mistrovství Severní Moravy i Mistrovství ČR v kategorii dětí a juniorů. Na Oblastním mistrovství v Ostravě nás reprezentovaly Simona Dulavová s plnokrevnou klisnou Fire Val v kategorii děti ( 3.místo ) a Eva Metnarová s westfálským valachem Amateur 82 v kategorii mladších juniorů ( 2.místo ). Obě tyto jezdkyně nás reprezentovaly i na Mistrovství České republiky konané ve Zduchovickém jezdeckém areálu ve Středních Čechách. Obě jezdkyně zvládly dokončit všechny kola této náročné 3-denní soutěže a obě se umístily ve své kategorii těsně za 10.místem. Vzhledem k obtížnosti soutěže to považujeme za úspěch. Obrazek
     Na základě těchto výsledků byly obě tyto jezdkyně vybrány do Sportovního centra mládeže, které probíhá ve Frenštátě pod Radhoštěm. Společně s nimi zde se svými poníky trénuje i další členka našeho klubu Anna Křištofová, která se OM pony nezúčastnila pro úraz.
     Ale ani ostatní jezdci nezahálejí a po ukončení sezóny se znovu snaží dostat do závodní formy. Pomáhají jim v tom i pravidelná skoková soustředění s trenérem Davidem Fialkou, na které k nám přijíždějí i zájemci z jiných klubů.
     Jezdecká sezóna pro náš klub začala hned 5. a 6. března, kdy jsme se zúčastnili úspěšně letošních prvních závodů ve Frenštátě pod Radhoštěm. Vrcholem letošní sezóny by měly být OM. Jelikož jezdkyně již postoupily do starších kategorií není kvalifikace na MČR zřejmě v jejich silách. O to více se budou snažit zajet co nejlepší výkony na OM. Počítáme opět s dobrým umístěním S.Dulavové s Fire Val, E.Metnarové se svou mladou klisnou Bora a s velkými koňmi letos již bude jezdit i A.Křištofová s klisnou Citadela. A.Křištofová bude rovněž dále v kategorii pony s Monetem společně s Barborou Podešvovou s pony Jessy Key a Esmi.

Obrazek